Στον 2ο κύκλο προκήρυξης του Αναπτυξιακού Νόμου αναμένεται να ενταχθούν οι επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ στον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα οι θερμοκηπιακές, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Το επόμενο χρονικό διάστημα η χώρα μας θα καταθέσει αιτιολογημένη τεκμηρίωση του συγκεκριμένου καθεστώτος ενίσχυσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση. Μετά την έγκριση θα υπάρξουν τροποποιήσεις των εθνικού θεσμικού πλαισίου (ΚΥΑ) και οι επενδύσεις αυτές θα συμπεριληφθούν στον 2ο κύκλο προκήρυξης του Αναπτυξιακού Νόμου.

«Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ώστε να μπορούν να εντάσσονται και να ενισχύονται από τον αναπτυξιακό νόμο οι μεγάλες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα οι θερμοκηπιακές, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν προβλέπεται». Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε: «Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουμε αντιληφθεί τις δυνατότητες που έχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγροτικής παραγωγής, και για το λόγο αυτό κινούμαστε έντονα τον τελευταίο καιρό, να βρούμε τρόπο ούτως ώστε να εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο και να ενισχύονται επενδυτικές προτάσεις στον πρωτογενή τομέα άνω των 500.000 ευρώ. Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τον Αναπτυξιακό Νόμο επενδύσεις στο πρωτογενή τομέα και μάλιστα θερμοκηπιακού τύπου ιδιαίτερα μάλιστα αυτών που αξιοποιούν ενεργειακά συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Οι διαδικασίες αυτές συνίστανται στην κοινοποίηση με αιτιολογημένη τεκμηρίωση του συγκεκριμένου καθεστώτος ενίσχυσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση.

 

Πηγή: Agronews.gr