Ο διαχωρισμός της απόκτησης της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα, από την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, θα γίνει με διευκρινιστική εγκύκλιο, που αναμένεται να εκδοθεί, σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την έκπτωση φόρου σε όσους από τους νεοεισερχόμενους αγρότες καθυστέρησαν να κάνουν εγγραφή στο μητρώο αγροτών.
Με τη νέα εγκύκλιο θα αρθεί η αδικία σε βάρος των νέων αγροτών, οι οποίοι έχαναν τα φορολογικά προνόμια της υπαγωγής στο μητρώο αγροτών.
Έτσι όσοι νεοεισερχόμενοι αγρότες (έτος 2015 -2016) έσπευσαν μέσα στο 2017 να κάνουν εγγραφή στο μητρώο Αγροτών, θα αποκτήσουν την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα από την ημέρα που άρχισαν να καλλιεργούν και θα συμπεριληφθούν στις λίστες του ΥΠΑΑΤ των κατά κύριο επάγγελμα Αγροτών που αποστέλλει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη, σε συνεργασία του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη και του γενικού γραμματέα Νίκου Αντώνου εξετάζεται και η δυνατότητα της έκπτωσης φόρου και στους συνταξιούχους αναπηρίας του ΟΓΑ που προσκρούει σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Με τη συνεργασία που είχα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Αντώνογλου, αίρεται μία μεγάλη αδικία που συντελούνταν σε βάρος των νέων αγροτών, οι οποίοι έχαναν τα φορολογικά προνόμια της υπαγωγής στο μητρώο αγροτών. Δουλειά μας είναι να δίνουμε εφόδια και όχι να βάζουμε εμπόδια σε όσους θέλουν να παράξουν, πολύ περισσότερο δε, στους νέους».

Πηγή: Agronews.gr