Ο Βουλευτής Ν. Σερρών και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλης Τζελέπης, βασιζόμενος στην Επιστολή του Δήμου Αμφιπόλεως κατέθεσε Αναφορά σχετικά με τις «ζημιές σε καλλιέργειες λόγω ανομβρίας στα Τενάγη Φιλίππων» προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Στην Κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Τζελέπη, η οποία συνοδεύεται από την Επιστολή του Αντιδημάρχου, κ. Ιωάννη Γιαζιτζή σημειώνονται τα εξής: «Μετά από παράπονα παραγωγών που έχουν καλλιέργειες στα Τενάγη Φιλίππων διαπιστώθηκε ότι λόγω της ανομβρίας επήλθε μεγάλη έλλειψη νερού με αποτέλεσμα την πτώση της υδατικής στάθμης στην αποξηραντική τάφρο Φιλίππων, συνεπεία των ανωτέρω να πληγούν οι καλλιέργειες που αρδεύονται με υπάρδευση από το νερό της τάφρου. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει στην περιοχή άλλος τρόπος άρδευσης. Οι κύριες καλλιέργειες που επλήγησαν είναι: αραβόσιτος, ηλίανθος, μηδική και σόγια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ζημιές στις ανωτέρω καλλιέργειες θα επιφέρουν σοβαρή μείωση του επιδόματος των παραγωγών, παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών στις καλλιέργειες ώστε να υπάρξει η δυνατότητα αποζημίωσης τους, είτε με κατ’εξαίρεση κάλυψη αυτών των ζημιών, είτε με ένταξή τους στις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις (ΚΟΕ) ή με όποιον άλλο τρόπο κριθεί πρόσφορος».
Ο κ. Τζελέπης μέσω της Αναφοράς του αιτείται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου να του απαντήσει εγγράφως και βάση του Κανονισμού της Βουλής σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποζημίωση των παραγωγών.