Τη δημιουργία ενός νέου συντονιστικού οργάνου στον τομέα των αγροεφοδίων συζητούν ο ΣΠΕΛ, o ΣΕΠΥ και o ΕΣΥΦ, σε ημερίδα με θέμα «Η συμβολή των εισροών στον αγροδιατροφικό τομέα» που πραγματοποιείται την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.
Όπως αναφέρουν οι τρεις σύνδεσμοι, στόχος του νέου οργάνουν που θα εκφράζει ενιαία την κεφαλαιώδη συμβολή των εισροών στον αγροδιατροφικό τομέα, θα είναι η σωστή προβολή του κλάδου η ανάπτυξη συνεργασιών, η προώθηση των νέων τεχνολογικών αλλά και οι περαιτέρω ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών της.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή ημερίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ), του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ) αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δράσεων και παρεμβάσεων των συνδέσμων για την ανάδειξη της σημασίας των εισροών στη γεωργία.

Η εκδήλωση αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει ομιλίες αναφορικά με τις σύγχρονες αγροδιατροφικές ανάγκες ενώ η δεύτερη αντίστοιχες για γεωργικά εφόδια, νέες τεχνολογίες και προϊόντα.

Πηγή: Agronews.gr