Μεγάλος ο συνωστισµός στους εκθεσιακούς χώρους της 27ης Agrotica, όπου τα αστραφτερά µηχανήµατα κλέβουν καρδιές, ωστόσο, η οικονοµική καχεξία των επαγγελµατιών του αγροτικού χώρου δεν αφήνει περιθώρια για µεγάλα ανοίγµατα µε αποτέλεσµα όλοι να δείχνουν κουµπωµένοι.
Την ίδια στιγµή, άνθρωποι της αγοράς και µεταξύ αυτών ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ Σάββας Μπαλουκτσής, προϊδεάζουν τους ενδιαφερόµενους ότι «µόλις ένας στους τρεις αγρότες που θα υποβάλλουν πρόταση στα Σχέδια Βελτίωσης, αναµένεται να δει το φάκελό του να εγκρίνεται».

Όπως και να ‘χουν όµως τα πράγµατα, η Agrotica είναι ένα µεγάλο γεγονός για τα τεκτενόµενα στον αγροτικό χώρο και όποιος δεν την επισκέπτεται µόνο να χάσει έχει. Ειδικά φέτος που η διοργάνωσή της συνδέεται µε µιά σειρά από µεγάλες ανακατατάξεις, καθώς η αγωνία των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής για το µέλλον του κλάδου κορυφώνεται ως αποτέλεσµα του καθεστώτος βαριάς φορολογίας, των προωθούµενων αλλαγών στην κοινή αγροτική πολιτιική αλλά και της ευρύτερης αναζήτησης λύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε άλλους τοµείς οικονοµικής δραστηριότητας.

Αντίθετα, η νεά τεχνολογία µπορεί να βρει εύκολα εφαρµογή σε συλλογική σχήµατα, τα οποία στον ελλαδικό χώρο λείπουν και για τα οποία απαιτείται επίµονη προσπάθεια απ’ όλες τις πλευρές. Στα ενδιαφέροντα της φετινής Agrotica πάντως, είναι και οι ανακατάξεις που λαµβάνουν χώρα σε επίπεδο αντιπροσώπων, καθώς είναι µια χρονιά που πολλά µεγάλα σήµατα κατασκευαστών άλλαξαν χέρια.

Πηγή: agronews.gr