«Μερικώς» επιλύεται το θέμα για την υποχρεωτική Καταχώρηση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) στη διαδικασία υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης των αγροτών (ΟΣΔΕ), με τη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε να ανασταλεί η εφαρμογή αυτής της διάταξης μέχρι την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου. Επιπλέον πρότεινε το θέμα να έρθει στο Δ.Σ. με συγκεκριμένη εισήγηση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ για να γίνουν συγκεκριμένα βήματα διευθέτησης του ζητήματος. «Από τις σχετικές διευκρινήσεις που δόθηκαν με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται ότι λύνεται μερικώς το ζήτημα που έχει προκύψει», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Αποστόλου ήταν ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Καραγιάννης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Τζιαχρήστας. Επιπλέον συμμετείχαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαγκαδά Α. Καλαϊτζής και αγρότες της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να του καταθέσει τις θέσεις της και να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που προκαλούνται από τη σχετική υποχρέωση των παραγωγών.

Μετά την συνάντηση στο ΥπΑΑΤ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην ΚΕΔΕ με την συμμετοχή του Προέδρου της, Γ. Πατούλη, ο οποίος αφού ενημερώθηκε, πρότεινε να υλοποιηθούν μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να βρεθεί λύση στο σχετικό πρόβλημα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον ΑΤΑΚ

Πηγή: agrotypos.gr