Ένα ποσοστό αγροτών κοντά στο 15% δεν έχει ακόμα υποβάλει τη φετινή δήλωση ΟΣΔΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι την Παρασκευή 15 Ιουνίου λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2018.
Μάλιστα, το θέμα της πορείας των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ τέθηκε σε συνάντηση των αντιπροέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργου Κέντρου και Γιώργου Αποστολάκη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στην Αθήνα, παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Άλφα Γιάννη Φλωρίδη.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους παραγωγούς να επισπεύσουν τη διαδικασία, τονίζοντας ότι το σύστημα θα κλείσει οριτικά το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, «με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ενός μήνα, σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12μ.μ. αυτής της μέρας.
Από κει και πέρα και μέχρι τις 10/7/2018, θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός. Μετά τις 10/7/2018 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δεν θα πληρώνονται.

Παρακαλούμε, να επισπεύσετε τη διαδικασία υποβολής της αίτησής σας είτε ONLINE μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο www.opekepe.gr, είτε μέσω του πολυπληθούς δικτύου ΚΥΔ που λειτουργεί φέτος στη χώρα αναλυτικός κατάλογος των οποίων υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Βρείτε εδώ το σχετικό Δελτίο τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ για τελική προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2018.

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: agronews.gr