Την υπογραφή Χουλιαράκη περιμένει η απόφαση για την πληρωμή του υπόλοιπου 30% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το έτος 2017. Τα παραπάνω έκανε γνωστά o Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, ο οποίος τοποθετεί την εν λόγω πίστωση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, το ποσό αυτό έχει υπολογιστεί στα 40 εκατ. ευρώ περίπου και αφορά 75.000 άτομα, θα καταβληθεί μαζί με κάποια άλλα υπόλοιπα αποζημιώσεων για ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

«Στόχος μας είναι η πληρωμή να πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Η απόφαση έχει φύγει από εμάς, έχει υπογραφεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τώρα βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όταν πάρει και την υπογραφή Χουλιαράκη, θα πρέπει να πάρει ΦΕΚ και στη συνέχεια να καταβάλουμε τα χρήματα στους δικαιούχους», σημείωσε ο Φάνης Κουρεμπές.

Όσον αφορά το θέμα των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε ότι αυτό το διάστημα ολοκληρώθηκαν οι αναγγελίες ζημιάς και ξεκινούν οι εκτιμήσεις.

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: www.agronews.gr