«Το ακατάσχετο είναι κάτι που δουλεύουμε.  Δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, αμέσως μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων στη Βάθη.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι πληρωμές του 70% της ενιαίας ενίσχυσης θα πραγματοποιηθούν – σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός – μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα χρήματα που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων με χρέη σε ταμεία και εφορία θα συνεχίσουν να μένουν «απροστάτευτα» όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται για την τύχη της ενίσχυσης.

Έως σήµερα ισχύει ένα ακατάσχετο το µήνα στα 1.250 ευρώ για τους αγρότες (επί 12 µήνες), µε αποτέλεσµα όταν γίνονται πέραν της µιας πληρωµής στο λογαριασµό τους (όπως συµβαίνει στις πλείστες των περιπτώσεων), να µην τυγχάνουν προστασίας τα χρήµατά τους.

Αν και η υπόσχεση για νοµοθέτηση του ακατάσχετου έχει πέσει στο τραπέζι από το πρώτο έτος της υπουργίας του Βαγγέλη Αποστόλου στην πλατεία Βάθη ακόµα και µετά την αποχώρησή του – σχεδόν τέσσερα χρόνια µετά – δεν έχει θεσμοθετηθεί.

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: agronews.gr