Κώδικας δεοντολογίας κατά την παραγωγή ελαιολάδου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ελαιοκομικής περιόδου 2018/19 εύχονται σε όλους όσοι εμπλέκονται επιχειρηματικά με το ελαιόλαδο – παραγωγούς, ελαιουργούς, διακινητές, τυποποιητές και εξαγωγείς – μια επαγγελματικά καλή και πετυχημένη εμπορική χρονιά!

Είναι σε όλους γνωστός ο ρόλος και η σημασία που διαχρονικά έχει ο ελαιοκομικός τομέας και τα προϊόντα του και κυρίως το ελαιόλαδο στην αγροτική μας οικονομία, ρόλος και σημασία που διευρύνονται και επαυξάνονται στα πλαίσια της νέας πορείας που καλείται να ακολουθήσει η εθνική μας οικονομία συνολικά, προκειμένου η χώρα να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και της απασχόλησης και να ξεφύγει από τα οικονομικά αδιέξοδα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Το ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας με όπλο και αιχμή του δόρατος την ποιοτική του υπεροχή έναντι των ανταγωνιστών του. Η βελτίωση, η διασφάλιση και κυρίως η ανάδειξη της ποιότητας του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου αποτελούν προϋπόθεση για ουσιαστική παρουσία του προϊόντος σε επώνυμη τυποποιημένη μορφή στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, γεγονός που θα διασφαλίσει την προοπτική και το μέλλον του.

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ, στη προσπάθεια του να υπηρετήσει και να ενισχύσει την ποιοτική υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου συνέταξε παράλληλα και με αντίστοιχη πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΔΗΓΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.

Ο εν λόγω Οδηγός τηρείται και ως Κώδικας Δεοντολογίας από τις τυποποιητικές επιχειρήσεις – Μέλη του ΣΕΒΙΤΕΛ και δι΄ αυτών από όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγική διαδικασία. Θεωρούμε χρέος όλων μας μας, να αναληφθούν πρωτοβουλίες περαιτέρω ενημέρωσης όλης της αλυσίδας του ελαιολάδου, προκειμένου να διαφυλάξουμε και κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο την ποιότητα του εθνικού μας προϊόντος.

Διαβαστε εδώ τον σύντομο ΟΔΗΓΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: agronews.gr