Τη μέγιστη τιμή ανά μοντέλο τρακτέρ που θα εγκρίνουν ως επιλέξιμη δαπάνη οι αξιολογητές στα Σχέδια Βελτίωσης, δημοσίευσε η Μονάδα Επενδύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δίνοντας παράλληλα οδηγίες να μην περνάνε προσφορές πάνω από αυτήν την τιμή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης αιτήματος ενίσχυσης, το οποίο συμπεριλαμβάνει αίτημα για συγχρηματοδότηση αγοράς γεωργικού ελκυστήρα, ο αξιολογητής και η γνωμοδοτική επιτροπή εξετάζουν το εύλογο κόστος του εντοπίζοντας το ακριβές μοντέλο του αιτούμενου γεωργικού ελκυστήρα στον πίνακα.

Βρείτε εδώ, τον Πίνακα με τιμές ανά τρακτέρ

Εφόσον το αιτούμενο μοντέλο αφορά την βασική (standard) έκδοση χωρίς επιπλέον εξοπλισμό, γίνεται σύγκριση της ανώτατης επιλέξιμης τιμής του συνημμένου πίνακα με τη χαμηλότερη προσφορά που υπάρχει στο συγκεκριμένο αίτημα ενίσχυσης:

1. Αν η ανώτατη επιλέξιμη τιμή του καταλόγου είναι μικρότερη της τιμής που υπάρχει στην χαμηλότερη προσφορά, τότε ως επιλέξιμη θεωρείται η τιμή του συνημμένου πίνακα.

2. Αν η ανώτατη επιλέξιμη τιμή του πίνακα είναι μεγαλύτερη της τιμής που υπάρχει στην χαμηλότερη προσφορά, τότε επιλέξιμη θεωρείται η τιμή της προσφοράς με το χαμηλότερο τίμημα.

Σημειώνεται εδώ πως προς το παρόν ο πίνακας καλύπτει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% τα μοντέλα ελκυστήρων τα οποία αιτούνται οι υποψήφιοι. Στο προσεχές διάστημα το ποσοστό κάλυψης θα φτάσει στο 100% και θα εμπλουτιστεί και με τις τιμές του επιπλέον εξοπλισμού (extra) που θα θεωρηθεί επιλέξιμος.

Σε περίπτωση τώρα που το τρακτέρ που αιτείται ο επενδυτής δεν βρίσκεται στον σχετικό κατάλογο, τότε θα πρέπει να γίνεται ερώτημα προς τη ΔΑΟ της Περιφέρειας (με αναφορά στο ΣΒΕΛ) ώστε να προσδιοριστεί η επιλέξιμη τιμή του αιτούμενου μοντέλου.

 

Παράταση ΟΣΔΕ

 

 

Πηγή: agronews.gr