Στο γεγονός ότι είχε λήξει η σύμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον τεχνικό σύμβουλο του έργου οφείλεται το ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να υποβάλλονται οι αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ).

Αυτά αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης σε απαντητική του επιστολή προς την έγγραφη διαμαρτυρία του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ).

Έτσι, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος υποβολής των αιτήσεων, μετά την απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την ανανέωσης της σύμβασης έργου ανάμεσα στο ΥΠΠΑΤ και τον τεχνικό σύμβουλο του έργου.

“Το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη η έναρξη του συστήματος υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης οφείλεται στο γεγονός ότι η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο του έργου είχε λήξει και έπρεπε να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός ανάδειξης τεχνικού συμβούλου” αναφέρει ο κ. Αραχωβίτης και συμπληρώνει “Μόλις σήμερα λάβαμε την απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η υπογραφή της σύμβασης για την απαιτούμενη Τεχνική Υποστήριξη του σημαντικού αυτού Έργου. Έπειτα από αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος”.

Παράταση ΟΣΔΕ

 

Πηγή: forin.gr