Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης έως τις 30 Ιουνίου 2019 ζήτά δημόσια από τις Περιφέρειες η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) θεωρώντας παράλληλα αναγκαία την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων.

Τα Μέλη της αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος αγρότης, κτηνοτρόφος και συλλογικό σχήμα που έχουν υποβάλλει αίτημα ενίσχυσης, βρίσκονται σε αναμονή των εγκρίσεων προκειμένου να τονωθεί και πάλι η αλυσίδα της αγοράς του αγροδιατροφικού τομέα που έχει ατονήσει εν’ αναμονή των αξιολογήσεων, αναφέρει η Ένωση υπενθυμίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει το υπουργείο να προχωρήσει με τις εξαγγελίες του για τη στήριξη της χρηματοδότησης των αγροτών μέσω των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΚΑΓΕΜ αναφέρει:

Η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος έχει ζητήσει δημόσια από τους 13 Περιφερειάρχες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης, του Μέτρου 4.1.1 έως τις 30/6/2019.

Τα Μέλη της αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος αγρότης, κτηνοτρόφος και συλλογικό σχήμα που έχουν υποβάλλει αίτημα ενίσχυσης, βρίσκονται σε αναμονή των εγκρίσεων προκειμένου να τονωθεί και πάλι η αλυσίδα της αγοράς του αγροδιατροφικού τομέα που έχει ατονήσει εν’ αναμονή των αξιολογήσεων.

Η Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 που διανύουμε οδεύει προς το τέλος της και δεν υπάρχουν ακόμη εγκρίσεις του Μέτρου 4.1.1 που αφορά περισσότερες από 15.000 αιτήσεις φυσικών προσώπων και ακόμη 250 περίπου συλλογικών. Η δυναμική ανάπτυξης και θα δώσει ώθηση στην αγορά και θα βγάλει από το τέλμα τις επιχειρήσεις του κλάδου, που παλεύουν για την επιβίωση.

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αυξήσει τα διαθέσιμα κονδύλια του Προϋπολογισμού του Μέτρου και να προχωρήσει με τις εξαγγελίες του για τη στήριξη της χρηματοδότησης των αγροτών μέσω των τραπεζών.

Όλος ο παραγωγικός κλάδος που στηρίζει τον πρωτογενή τομέα είναι δέσμιος των εξαγγελιών του Υπουργείου και των Περιφερειών για ολοκλήρωση των αξιολογήσεων μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Στηρίζουμε τους αξιολογητές και το σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει και είμαστε στη διάθεση τους για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση που θα βοηθήσει στην ομαλή διαδικασία της αξιολόγησης.

Η ΕΚΑΓΕΜ Ελλάδος θέλει να διαβεβαιώσει τα Μέλη της ότι θα συνεχίσει τις συνεχείς πιέσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να έχουμε το συντομότερο τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: agronews.gr