Η εταιρεία Kiwi, έχει αναπτύξει μια τεχνολογία απεικόνισης που επιτρέπει στους αγρότες να δουν ποιά θα είναι η εξέλιξη στα χωράφια τους μελλοντικά, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρουν.
Η Animation Research στο Dunedin, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το ερευνητικό ίδρυμα AgResearch, για να μετατρέψει δεδομένα σε απεικόνιση της ενδεχόμενης αλλαγής της χρήσης γης, βοηθώντας στη λήψη αποφάσεων. Οι επιστήμονες της AgResearch Seth Laurenson και Remy Lasseur θα παρουσιάσουν την τεχνολογία για πρώτη φορά στο National Fieldays, Mystery Creek, στο Hamilton.

Η «υπέρ-φάρμα» τους θα βοηθήσει τους γεωργούς να απεικονίσουν τον αγρό τους υπό διαφορετικές χρήσεις γης, από την καλλιέργεια κάνναβης έως τον τουρισμό. Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στους χρήστες να δουν πώς θα μοιάζουν οι εκμεταλλεύσεις τους, ως αποτέλεσμα οποιονδήποτε αλλαγών, καθώς και να κατανοήσουν πώς οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν την ποιότητα των υδάτων, τα οικονομικά, τη δέσμευση άνθρακα, τη βιοποικιλότητα και άλλα.

Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί με εκθετικό ρυθμό λόγω της τεχνολογίας των αισθητήρων. Η προσέλκυση των πληροφοριών αυτών με ένα εργαλείο οπτικοποίησης υψηλής ποιότητας θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της αποδοχής και της αλλαγής προσλαμβανουσών».

Τα δεδομένα είναι ήδη εκεί. Όταν τα συνεξετάζεις μαζί με την απεικόνιση, αρχίζεις να βλέπεις το μέλλον. Δεν χρειάζεται να περιμένεις δύο, πέντε ή ακόμα και δέκα χρόνια για να δεις τι χαρακτηριστικά θα έχουν τα χωράφια σου. Μπορείς να το δεις σε 10 μόλις λεπτά με τον πλέον ενημερωμένο τρόπο.

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: agronews.gr