Σε περίπου μια εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή πρώιμων ποικιλιών ρυζιού. Ο καιρός μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει την καλλιέργεια και αναμένεται μια καλή ποιότητα.

Για την πορεία της φετινής καλλιέργειας στο ρύζι μίλησε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Α΄ Συνεταιρισμού Χαλάστρας κ. Λεωνίδας Κουιτζής, που τόνισε ότι «φέτος αναμένεται να έχουμε μια καλή ποιοτικά παραγωγή αλλά αυτό που «καίει» είναι οι τιμές.

Αυτή την εποχή οι τιμές κυμαίνονται στα 30 έως 32 λεπτά το κιλό, που θεωρώ ότι είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Σίγουρα όμως όταν ξεκινήσουν τα αλώνια οι τιμές δεν θα μείνουν σε αυτά τα επίπεδα αλλά θα μειωθούν. Οι παραγωγοί που θα καταφέρουν να «αποθηκεύσουν» το προϊόν τους και να το πουλήσουν αργότερα θα καταφέρουν να κερδίσουν καλύτερη τιμή.

Πέρσι ήταν μια μέτρια χρονιά όσον αφορά την ποιότητα. Όσοι είχαν τη δυνατότητα να πουλήσουν ένα ή δύο μήνες μετά τα αλώνια κατάφεραν να έχουν καλή τιμή.

Σε γενικές γραμμές τα στρέμματα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ελπίζουμε αρχές Οκτωβρίου να αρχίσουν να ανακοινώνουν τιμές οι έμποροι».

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν από τις αρχές Οκτωβρίου ανακοινώνονταν οι τιμές για τα «γκλάντιο» που αν και είναι λιγότερα, πάντα επηρεάζουν ή «δείχνουν» την τάση που υπάρχει και για τις τιμές στις λευκές ποικιλίες.

 

Παράταση ΟΣΔΕ

 

Πηγή: agrotypos.gr