«Αγκάθι» παραμένει το θέμα της επιλέξιμης δαπάνης για να αρχίσουν τα τρέχουν τα Σχέδια Βελτίωσης. Οι αξιολογήσεις προχωρούν σε κάθε Περιφέρεια αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα η συμπλήρωση της τιμής του μηχανήματος.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Σάββας Μπαλουκτσής, πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), «αν το ΥπΑΑΤ πεισθεί να εφαρμόσει την σχετική Υπουργική Απόφαση που αναφέρει ότι επιλέξιμη είναι η χαμηλότερη προσφορά από τις τρεις τιμές που αναγράφει ο φάκελος τότε θα «τρέξουν» οι αξιολογήσεις και θα έχουμε αποτέλεσμα. Αν όμως δεν γίνει αυτό τότε κινδυνεύουμε να πάμε στην Θεσσαλονίκη χωρίς να έχουμε εγκρίσεις των φακέλων».

Μέχρι στιγμής το ΥπΑΑΤ έχει «προφορικά» δεχτεί ότι ο «τιμοκατάλογος» δεν μπορεί να εφαρμοστεί αλλά ούτε και μια «μελέτη» που παρουσιάστηκε για το κόστος των μηχανημάτων.

Πάντως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα του ΣΕΑΜ τότε ο αξιολογητής θα είναι υποχρεωμένος για κάθε φάκελο να επικοινωνεί με τις εταιρείες, ώστε να βρει τις τιμές της αγοράς και να επιλέξει την χαμηλότερη.

Πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ αναφέρουν ότι το κλίμα είναι θετικό για να βρεθεί μια χρυσή τομή και θα γίνει σύντομα το ραντεβού ώστε να «ξεπαγώσει» το πρόγραμμα και να αρχίσουν οι εγκρίσεις των φακέλων.

 

Παράταση ΟΣΔΕ

 

Πηγή: agrotypos.gr