Σήμερα  Τρίτη 1/10/2019 θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) και πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το χρηματικό βοήθημα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες θα καταβληθεί, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους και είναι συνολικού ύψους επτακοσίων ευρώ (700 €) και χιλίων ευρώ (1.000 €) αντίστοιχα.

Επισημαίνουμε ότι οι τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες θα λάβουν για πρώτη φορά το βοήθημα, μετά από τροπολογία που κατέθεσε η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα, τον Δεκέμβριο του 2018 κατόπιν συνεννόησης με την τότε Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης κι Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Η τροπολογία ψηφίστηκε τότε από το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της ψήφισης νομοθετικού σχεδίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για τη δυνατότητα ένταξης στην παροχή χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων και στις τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες, αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι: «Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του αρ. 1 του Ν. 3050/2002(ΦΕΚ 214Α) όπως ισχύει, σκοπός του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας είναι η οργάνωση και η εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, διακοπών, εκδρομών, δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου, δωρεάν παροχή βιβλίων και άλλου έντυπου υλικού, γενικότερης ενημέρωσης και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, η παροχή χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, η ανάληψη δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών ή για την παρακολούθηση αγροτικών συνεδρίων, καθώς και η συμμετοχή σε προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης συναφή προς τους σκοπούς του Λογαριασμού.

Επειδή στις προαναφερθείσες διατάξεις δεν υπάρχει πρόβλεψη να συμμετέχουν στην παροχή χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων και οι τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες, κρίνεται σκόπιμο για λόγους δημογραφικής και κοινωνικής ευαισθησίας  να διευρυνθεί η ως άνω παροχή εντάσσοντας στους δικαιούχους και τις τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες.»

 

Παράταση ΟΣΔΕ

 

Πηγή: agrotes.eu