Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή είναι το θέμα της AgriBusiness Forum 2019 που θα λάβει χώρα στις Σέρρες από 31/10 έως 2/11/2019.

To AgriBusiness Forum επικεντρώνεται στο μέλλον της παραγωγής, επεξεργασίας και διανομής γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας μέσω του εκσυγχρονισμού και του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροδιατροφικής αλυσίδας στην ψηφιακή εποχή. Το επιστημονικό του πρόγραμμα αποτελείται από 8 συνεδρίες αιχμής, στις οποίες μεταξύ των 60 διακεκριμένων ομιλητών συμμετέχουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων κ.Μ.Βορίδης, ο Υπουργός Τουρισμού κ.Χ.Θεοχάρης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ.Κ.Καραμανλής, οι Υφυπουργοί του ΥΠΑΑΤ κκ. Κ.Σκρέκας και Φ.Αραμπατζή και πληθώρα στελεχών από τον ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επιχειρηματικό τομέα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

AgriBusiness Forum 2019

Πρόγραμμα συνεδρίου & πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων στα εκπαιδευτικά εργαστήρια


Το επιστημονικό πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum με θέμα “Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή” που θα διεξαχθεί στις Σέρρες 31/10-2/11/2019, παρουσιάστηκε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το AgriBusiness Forum τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ και επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή, επεξεργασία και διανομή γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην ψηφιακή εποχή.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του AgriBusiness Forum 2019 περιλαμβάνονται 8 συνεδρίες αιχμής που εστιάζουν στην γεωργία-κτηνοτροφία ακρίβειας, στις νέες τεχνολογίες, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στην αξιοποίηση της φυτικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, στη διασύνδεση επιστήμης – έρευνας και επιχειρήσεων, στον αγροτουρισμό και στις πολιτικές για βιώσιμα και επικερδή αγροδιατροφικά συστήματα.

Το AgriBusiness Forum αποτελείται από πέντε ενότητες ενσωματωμένες στο ίδιο γεγονός, ήτοι το Εκπαιδευτικό εργαστήριο για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, τον Διαγωνισμό καινοτομίας για την προβολή σύγχρονων αγροτικών μοντέλων, προϊόντων, και υπηρεσιών, το Συνέδριο αγροτεχνολογίας, την Επίσκεψη πεδίου και ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ συντελεστών του αγροδιατροφικού  τομέα.

Μεταξύ των 60 διακεκριμένων ομιλητών συμμετέχουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Επίσης, πληθώρα στελεχών από τον ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επιχειρηματικό τομέα δίνουν παρόν στις συνεδρίες του AgriBusiness Forum 2019, όπως ενδεικτικά οι κκ. Geert Wilms (Ένωση Παραγωγών Ολλανδίας LIB/ ZLTO), Δρ. Βασιλείου (Πανεπιστήμιο Yale ΗΠΑ), Πρέσβης Χρηστίδης (ΟΣΕΠ), Gregory Pfleger (Γεν. Πρόξενος ΗΠΑ), Πάνος Θεοδώρου (Eurobank), Έφη Κοκορέλη (Interamerican), Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος (ΕIF), Ελένη Μαλούπα (ΕΛΓΟ-Δήμητρα), Αυγούστα Βραχνού (EBRD), Δρ. Παπαδόπουλος (Αμερικανική Γεωργική Σχολή), Νίκος Θυμάκης (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών), Δρ. Oudemans (Πανεπιστήμιο Rutgers ΗΠΑ), Δρ. Βλάχος (ΑΠΘ) κά.

Το συνέδριο απευθύνεται  σε καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις, αγρότες, παραγωγούς, τράπεζες και φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το Επιμελητήριο Σερρών, υποστηρίζεται επιστημονικά από σημαντικούς φορείς (IΓΕ, ΕΛΓΟ-Δήμητρα, FAO, BSEC, ICBSS, Αμερικανική Γεωργική Σχολή,  Texas A&M, Rutgers) και στηρίζεται χορηγικά από την Interamerican, Eurobank, Alpha Bank, Karcher, Siris μικροζυθοποιία, Kyathos Winery κά.

Συμπληρωματικά, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2019, τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της γνώσης για την επιχειρηματικότητα, τα οποία προσφέρονται δωρεάν σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και θα υλοποιηθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες του AgriBusiness Forum, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό-Δήμητρα, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης, Logistics & Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΑΠΘ.

Καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που διαθέτουν πάθος και όραμα για ανέλιξη, θετικό αποτύπωμα στην αγροδιατροφική αλυσίδα και σεβασμό στο περιβάλλον, προσκαλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα εκπαιδευτικά εργαστήρια έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας του AgriBusiness Forum 2019 (Masterclass). Στις επιχειρήσεις αυτές παρέχεται δωρεάν η παρακολούθηση των εργαστηρίων, η συμμετοχή στον Διαγωνισμό Καινοτομίας, η συμμετοχή στο συνέδριο αγροτεχνολογίας και στην επίσκεψη πεδίου, 5 γεύματα, μεταφορές με το ΚΤΕΛ Σερρών από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη στις Σέρρες και αντίστροφα.

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: agronews.gr