Θέμα ωρών θεωρείται η αποδέσμευση των λογαριασμών αγροτών για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί και είναι απολύτως ενήμερες οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων από την πλευρά των δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης.

Η Agrenda γίνεται τις τελευταίες ημέρες δέκτης παραπόνων από αγρότες δικαιούχους άμεσων ενισχύσεων (προκαταβολή τσεκ) οι οποίοι, ενώ έχουν ενταχθεί κανονικά στις 120 δόσεις και τηρούν απαρέγκλιτα την υποχρέωση που πηγάζει από τη ρύθμιση, είδαν τα χρήματα που πιστώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στα τέλη του περασμένου μήνα, να παραμένουν δεσμευμένα στο λογαριασμό τους.

Από επικοινωνίες που γίνεται από την πλευρά των δικαιούχων με την τράπεζα που συνεργάζονται και στην οποία τηρείται αντίστοιχος λογαριασμός πληρωμών, ζητείται συνήθως να υποβληθεί μια αίτηση επανεξέτασης του θέματος και απελευθέρωσης του αντίστοιχου ποσού. Παρ’ όλα αυτά, η δυσκολία συνεννόησης μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και ΙΚΑ, απ’ όπου και έχει βγει η σχετική εντολή, καθυστερεί περαιτέρω τις απαντήσεις και φυσικά οι λογαριασμοί παραμένουν για παραπάνω από 2 εβδομάδες δεσμευμένοι.

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: agronews.gr