Υπεγράφη τροποποίηση της απόφασης έγκρισης των κονδυλίων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την τροποποιητική αυτή απόφαση, τα κονδύλια που θα διατεθούν για την εξισωτική του 2019 υπολογίζονται σε 253 εκατ. Ευρώ, ενώ στην προκήρυξη είχαν προβλεφθεί 240 εκατ. Ευρώ. Πρόκειται για το Μέτρο 13 για τις «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα».

Πότε εκτιμάται ότι θα γίνει η πληρωμή

Έως τα τέλη του ερχόμενου Δεκεμβρίου, λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η πληρωμή προγραμματίζεται να γίνει την ίδια περίπου χρονική περίοδο με πέρσι, ίσως και λίγες ημέρες νωρίτερα.

Το 2018 η πίστωση στους λογαριασμούς 332.479 δικαιούχων με την εξισωτική έτους 2018 είχε γίνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα θέματα των πληρωμών και του ΟΣΔΕ αυτό είναι εφικτό να γίνει και φέτος. Δηλαδή να πληρωθεί η εξισωτική μεταξύ 19 και 24 του μήνα, αν και όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης σε ανακοίνωσή του με αφορμή την πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης στις 24 του προηγούμενου μήνα, η εξισωτική θα πληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειωτέον ότι πριν από κάθε πληρωμή εξισωτικής καλούνται όσοι δηλώνουν κι άλλα εισοδήματα (π.χ. μισθούς, συντάξεις κ.λπ.) στις πύλες όπου και γίνονται οι δηλώσεις εξισωτικής μαζί με το ΟΣΔΕ κάθε έτους, για να προσκομίσουν ορισμένα δικαιολογητικά και να τρέξει και γι’ αυτούς η πληρωμή, όπως και για τους υπόλοιπους χιλιάδες δικαιούχους

Δεδομένου ότι φέτος η χρονική περίοδος συμπίπτει με τις αλλαγές προσώπων στην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, καλό θα είναι να γίνει νωρίς η σχετική προεργασία από την εν λόγω ειδική κατηγορία δικαιούχων εξισωτικής και να τους ζητηθούν νωρίς τα χαρτιά, ώστε να μη μείνουν εκτός πληρωμής.

Δείτε την απόφαση πατώντας εδώ

 

Παράταση ΟΣΔΕ

 

Πηγή: agrotypos.gr