Χιλιάδες αγρότες και µικροκαλλιεργητές, εν µέσω θερινών αδειών και υπολειτουργίας του δηµοσίου, καλούνται µέσα στον Αύγουστο να αποχαρακτηρίσουν την αγροτική τους γης από τους δασικούς χάρτες.

Πιο συγκεκριµένα, οι αγρότες πρέπει πρώτα να πάνε στο ∆ιοικητήριο για να πάρουν εκτυπώσεις των επιδοτούµενων κτηµάτων τους που βρίσκονται στο Ελαιοκοµικό και στο Αµπελουργικό Μητρώο, και στη συνέχεια στη ∆ιεύθυνση ∆ασών για να προσκοµίσουν τις εκτυπώσεις.

Σκοπός, όσοι κάτοχοι αγροτεµαχίων θέλουν να αποχαρακτηρίσουν από δασική την αγροτική τους γη, να προσκοµίσουν διοικητικές πράξεις στις ∆ιευθύνσεις ∆ασών έως 28 Αυγούστουώστε να αναµορφωθούν οι δασικοί χάρτες που θα χρησιµοποιεί από το 2021 ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις. Κάτι, που θα µπορούσε να αποφευχθεί όταν το υπουργείο Περιβάλλοντος παραλάβει τους ψηφιακούς χάρτες του Οργανισµού Πληρωµών και τους «κουµπώσει» πάνω στους δασικούς χάρτες, αποχαρακτηρίζοντας αυτοµάτως από δασικές εκτάσεις τις αγροτικές καλλιέργειες που επιδοτούνται επί δεκαετίες από την ΕΕ.
Παράταση ΟΣΔΕ
Πηγή: agronews.gr