Ενέδωσαν τελικά απ’ ότι φαίνεται επιτελείς και τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών στις πιέσεις του αγροτικού κόσμου και έδωσαν το πράσινο φως ώστε να εξασφαλισθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η αναγκαία επιχορήγηση των 35 εκατ. ευρώ και να εξοφληθούν μέχρι την Τετάρτη 12 Αυγούστου, τα υπόλοιπα (35%) αποζημιώσεων του 2019.

Τις σχετικές διατυπώσεις για την ολοκλήρωση της πληρωμής επιβεβαίωσε απ’ ότι φαίνεται σε συνεδρίασή του και το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ δίνοντας γραμμή στις υπηρεσίες να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της πληρωμής με ορόσημο την Τετάρτη.
Η εν λόγω πληρωμή αποτελεί στοιχειώδη κίνηση καλής θελήσεως προς τους αγρότες που το τελευταίο 6μηνο και ειδικά μετά την εκδήλωση της πανδημίας, έχουν βρεθεί στο περιθώριο των πολιτικών ανακούφισης που ανακοινώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη θέση του αγροτικού κόσμου που πλήττεται ανελέητα από τα στοιχεία της φύσης

Να αναφερθεί ότι ακόμη και μετά την ανακοίνωση της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΕΛΓΑ, δια στόματος πρωθυπουργού μάλιστα, η υπόθεση για την εξόφληση του 35% άλλαξε πολλές φορές κατεύθυνση σε τεχνοκρατικό επίπεδο, με τις αρμόδιες υπηρεσίες τη μια να κάνουν λόγο για εξόφληση του υπολοίπου σε δύο δόσεις και την άλλη να αφήνουν τους μισούς από τους δικαιούχους για πληρωμή περί τα τέλη Αυγούστου.

Σημειωτέον ότι μαζί με τους αγρότες που αγωνιούν για τη συγκεκριμένη εκκαθάριση, έντονες πιέσεις ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα και από βουλευτές της επαρχίας οι οποίοι έπαιρναν ως συνήθως τα μηνύματα του κόσμου.

Πηγή: www.agronews.gr