Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής για τα Σχέδια Βελτίωσης – Οι δικαιούχοι
Η δημόσια δαπάνη του Μέτρου αυξήθηκε από τα 316 εκατ. ευρώ στα 600 εκατ. ευρώ

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματα πληρωμής για την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, έχουν οι δικαιούχοι του υπομέτρου, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το σχετικό αίτημα θα υποβάλλεται από τον δικαιούχο στην ηλεκτρονική διεύθυνση ependyseis.gr, ωστόσο όπως ενημερώνει το ΥΠΑΑΤ «προς το παρόν το αίτημα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι και το στάδιο του ελέγχου ορθότητας, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να καταστεί διαθέσιμη η οριστικοποίηση και υποβολή του».

Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, τα Σχέδια Βελτίωσης συνιστούν το βασικό επενδυτικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) και αποτελούν το κύριο μέσο για την επίτευξη του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της πατρίδας μας μέσα από την εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας.

Σημειώνεται ότι η δημόσια δαπάνη του Μέτρου αυξήθηκε από τα 316 εκατ. ευρώ στα 600 εκατ. ευρώ προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα ένταξης σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους του προγράμματος.

Πηγή: www.ethnos.gr