Αυστηρό πρόστιμο για παρατυπίες κατά την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ παραγωγών και εκκοκκιστικών επιχειρήσεων.

Αλλαγές επί το… αυστηρότερο κομίζει εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ που καθορίζει τις προϋποθέσεις για την είσπραξη της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος όσον αφορά στις αιτήσεις του τρέχοντος έτους (2020).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, το αργότερο κατά την είσοδο της ποσότητας (παρτίδας) στην εκκοκκιστική επιχείρηση συνάπτεται σύμβαση μεταξύ παραγωγού και εκκοκκιστή υποχρεωτικά σύμφωνα με το υπόδειγμα που επισυνάπτεται στην υπ’αριθμ. 2537/84963/11-08-2017 τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης.

Στην περίπτωση περισσοτέρων της μιας παράδοσης από παραγωγό σε εκκοκκιστική επιχείρηση, υπογράφεται μία μόνο σύμβαση που περιλαμβάνει το σύνολο των προς παράδοση ποσοτήτων. Τα στοιχεία των παραγωγών που αναγράφονται στη σύμβαση (αγροτεμάχια) πρέπει να είναι σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης όπως αυτή υπάρχει καταχωρημένη στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε περίπτωση μη σύναψης σύμβασης σύμφωνα με το Υπόδειγμα, επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόστιμο 2.000 Ευρώ ανά παράβαση. (Τροποποίηση υπ’ αριθμ.1602/139488/04/07/2019). Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν αλλαγές στην όλη διαδικασία σε σχέση με το 2019, με την ενδεικτική δε τιμή και φέτος όσον αφορά στην ειδική ενίσχυση να ανέρχεται σε 74,9 ευρώ το στρέμμα.

Δείτε την εγκύκλιο πατώντας ΕΔΩ