Τι απαντά το αρμόδιο υπουργείο για το ενδεχόμενο της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες, που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

«Ανεξάρτητα από τις ευνοϊκές διατάξεις που έχουν ήδη θεσπιστεί, το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί την αποτελεσματική εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής και ειδικότερα την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και μελετά όλες τις προτάσεις για τη βελτίωσή της, όπως η πρόταση για την επαναφορά της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. στο αγροτικό πετρέλαιο», τονίζει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στην Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου, πρόσθεσε ο υφυπουργός ότι «οι τελικές αποφάσεις για τις όποιες μεταβολές στη φορολογική πολιτική λαμβάνονται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική δικαιοσύνη στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας».

Σημειωτέον ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στην εφετινή ΔΕΘ δεν αναφέρθηκε στην επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου που ζητά σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος, ως μέτρο αναχαίτισης του κόστους παραγωγής, προφανώς γιατί η πανδημία του κορονοϊού έχει ανατρέψει τα δημοσιονομικά της χώρας και όχι μόνο και έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Δείτε την απάντηση του υφυπουργού πατώντας εδώ