Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήματος τροποποίησης στα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ η δυνατότητα οριστικοποίησης του αιτήματος πληρωμής θα ξεκλειδώσει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με ενημέρωση του προϊστάμενου της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσης ΕΥΕ ΠΑΑ, Θύμιου Τσιατούρα.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Στο ΠΣΚΕ έχουν ανέβει από χθες οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης πληρωμής καθώς και η δυνατότητα εκτύπωσης. Η δυνατότητα οριστικοποίησης του αιτήματος πληρωμής θα ξεκλειδώσει την Πέμπτη, 24/9. Στην περίπτωση που έχετε εντοπίσει δυσλειτουργίες, παρά τον έλεγχο που έχει ήδη γίνει από την Υπηρεσία μας, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας ώστε αυτές να διορθωθούν. Την επόμενη Τρίτη θα ανέβει στην παραγωγική το αίτημα τροποποίησης του οποίου ο έλεγχος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, όπως πάντα όταν παραδίδεται ένα σύστημα στην παραγωγική λειτουργία, έτσι και εδώ, δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας.»

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα των αιτημάτων πληρωμής στα Σχέδια Βελτίωσης βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία από τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ πολλοί αγρότες αναμένουν πρώτα να προβούν σε τροποποιήσεις των φακέλων τους ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τα τιμολόγιά τους.

Πηγή: www.agronews.gr