Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης γνωστοποίησε με  ανακοίνωση του μέσα από την Επίσημη Ιστοσελίδα του ότι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η «Ψηφιακή Βίβλος» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους την επόμενη πενταετία (2020 – 2025). Σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα περιλαμβάνονται 21 έργα.

Στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού παρουσιάζονται οι στόχοι, οι κατευθυντήριες αρχές, οι στρατηγικοί άξονες παρέμβασης, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των συστημάτων, το μοντέλο διακυβέρνησης και ο μηχανισμός σχεδιασμού και υλοποίησης έργων που πρέπει να ακολουθηθούν. Περιγράφονται, επίσης, αναλυτικά περισσότερα από 400 έργα τα οποία αποτελούν τις οριζόντιες και κάθετες παρεμβάσεις που υλοποιούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Το κείμενο της «Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού» καθώς και πλήρη στοιχεία για κάθε τμήμα της είναι αναρτημένα στη σελίδα digitalstrategy.gov.gr. Η διαβούλευση θα διεξαχθεί μέσω του opengov και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2020. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο φύλλο της 20ης Νοεμβρίου, η «ΥΧ» φιλοξένησε συνέντευξη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιου Γεωργαντά, ο οποίος αναφέρθηκε στις ψηφιακές παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον πρωτογενή τομέα.