Η ένταξη τουλάχιστον 8.000 δικαιούχων προβλέπεται με τη νέα πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών», η προδημοσίευση της οποίας, θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πρόσκληση δεν θα διαφοροποιείται από τις τελευταίες δύο που προκηρύχθηκαν την περίοδο 2014-2020, παρά μόνο στο ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο (από τα 17.000 – 22.000 ευρώ σήμερα στα 35.000 ευρώ κατά μέσο όρο), ενώ θα περιλαμβάνει περισσότερες και αυστηρότερες υποχρεώσεις, κυρίως όσον αφορά τη διάρκεια της περιόδου δέσμευσης, που όπως όλα δείχνουν θα επιμηκυνθεί πιθανότατα σε επτά χρόνια. Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι δεσμεύσεις και ως προς την παραγωγική κατεύθυνση του επιχειρηματικού σχεδίου και την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών.

Προδημοσίευση
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από τις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να τρέξει η σύνταξη της προδημοσίευσης, η οποία θα ανακοινωθεί έως το τέλος του μήνα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν ενόψει της πρόσκλησης, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΑΑΤ αναμένεται μετά το καλοκαίρι. Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει την ΕΑΕ έτους 2021.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης, προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι και στόχος είναι το πρόγραμμα να χρηματοδοτηθεί με 300 εκατ. ευρώ περίπου, χωρίς κάποιοι να αποκλείουν και μεγαλύτερη δημόσια δαπάνη.

Πάντως, από το ΥΠΑΑΤ εκτιμούν ότι περισσότεροι από 8.000 ενδιαφερόμενοι αναμένεται να κριθούν δικαιούχοι από τη νέα αυτή πρόσκληση.

Πηγή: ypaithros.gr