Τη στρατηγική του ενεργού αγρότη όπως την περίοδο 2014-2020, µε προϋπόθεση την ένταξη στο Μητρώο Γεωργών και Γεωργικών Εκµεταλλεύσεων θα ακολουθήσει η Ελλάδα για τους δικαιούχους λήψης άµεσων ενισχύσεων τη νέα περίοδο.

Ο Στάθης Κλωνάρης, καθηγητής και επικεφαλής της οµάδας του Γεωπονικού Αθηνών που έχει αναλάβει το έργο υποστήριξης του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ, αν και συµφωνεί πως η στόχευση των ενισχύσεων δεν είναι σωστή, τέθηκε ένας προβληµατισµός σχετικά µε τη διασφάλιση των πόρων.

Γι’ αυτό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έλαβε την παραπάνω απόφαση. Ο ίδιος χαρακτήρισε «εθνικό εργαλείο» το Μητρώο που µπορεί να χρησιµοποιηθεί κατάλληλα για την καλύτερη στόχευση των ενισχύσεων.

Το ρεπορτάζ πάντως αναφέρει πως µία από τις ιδέες που έχουν τεθεί υπόψη των αρχών, όπως έχει γράψει ήδη η εφηµερίδα Agrenda, είναι η ένταξη στο Μητρώο να συνοδεύεται από παραστατικά πώλησης αγροτικών προϊόντων και αγοράς αγροεφοδίων, ώστε να εξασφαλίζεται πως µόνο όσοι παράγουν θα λαµβάνουν ενισχύσεις. «Επαγγελµατίες γεωργούς µε την έννοια του εισοδήµατος η Ελλάδα έχει πολύ λίγους. ∆εν εµφανίζονται πουθενά άλλωστε, ούτε στο taxis», σχολίασε παράλληλα ο κ. Κλωνάρης.

Πηγή: agronews.gr