Αποφάσεις για το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το κρέας των αιγοπροβάτων και των βοοειδών στα 10,53 ευρώ και τα 140,8 ευρώ το κεφάλι αντίστοιχα υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξέλιξη που σηματοδοτεί ότι πλησιάζει και η ημερομηνία πληρωμής των παραγωγών.

Ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάποια αναφορά σχετικά με την ακριβή ημερομηνία πίστωσης των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ανατρέπει και την έως τώρα ρητορική που ήθελε την συνδεδεμένη των βοοτρόφων να διατηρεί τουλάχιστον τα περσινά επίπεδα των 155 ευρώ το κεφάλι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνδεδεμένες ενισχύσεις για το για το κρέας των αιγοπροβάτων και των βοοειδών, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός και η υφυπουργός κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, για το αιγοπρόβειο κρέας καθορίζεται το ύψος συνδεδεμένης στο ποσό των 10,53 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.

Για το βόειο κρέας καθορίζεται το ύψος συνδεδεμένης στο ποσό των 140,8 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήµατα από τις εν λόγω ενισχύσεις, αφορούν ποσό περί τα 55 εκατ. ευρώ για τον τοµέα πρόβειου και αίγειου κρέατος, περί τα 35,5 εκατ. ευρώ για τον τοµέα του βόειου κρέατος και για τους κτηνοτρόφους µε δικαιώµατα χωρίς γη περίπου 2,7 εκατ. ευρώ για βοοτροφικές εκµεταλλεύσεις και 550.000 ευρώ περίπου για αιγοπροβατοτροφικές εκµεταλλεύσεις.

Η πληρωμή έρχεται σχεδόν ένα µήνα αργότερα από το σύνηθες τα προηγούµενα χρόνια, έπειτα από δύο απανωτές αναβολές, μια την Μεγάλη Εβδομάδα και ακόμα μια την προηγούμενη.

Πηγή: agronews.gr