Παρατείνεται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2022 η προθεσμία υποβολής φακέλων αγροτών για συμμετοχή στο μέτρο των Αρδευτικών, με νέα απόφαση που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία προέβλεπε την παράδοση των φυσικών φακέλων μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο υπήρξαν πιέσεις από συντελεστές του χώρου ώστε να δοθεί παράταση, δεδομένου ότι παράλληλα τρέχει και η πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες.
Με τη νέα τροποποίηση, ως καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής (οριστικοποίησης) ορίζεται η Τρίτη, 25/01/2022 και ώρα 13.00 ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 19/01/2022 με εμπρόθεσμη υποβολή αιτήματος στην τεχνική υποστήριξη. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου ορίζεται η Δευτέρα, 07/02/2022.

Yπενθυµίζεται πως δικαιούχοι του προγράµµατος είναι όλοι όσοι κατέχουν αγροτική εκµετάλλευση οποιασδήποτε έκτασης και την έχουν δηλώσει στο ΟΣ∆Ε του 2020, ανεξάρτητα αν είναι νέοι αγρότες, κατ’ επάγγελµα ή νεοεισερχόµενοι στον αγροτικό τοµέα. Εξαιρούνται οι άµεσα συνταξιούχοι και όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενηµερότητα. Ο ενδιαφερόµενος µπορεί να επιδοτηθεί (40 έως 85% των δαπανών) για ένα πολύ µεγάλο εύρος επενδύσεων, όπως στάγδην άρδευση, γεωτρήσεις, δεξαµενές κ.λπ. Ο µέγιστος προϋπολογισµός που επιδοτείται για τα φυσικά πρόσωπα µπορεί να φτάσει έως τα 150.000 ευρώ.

Αναλυτικά η τροποποίηση (διαθέσιμη και εδώ) αναφέρει:

Άρθρο μόνο

Το άρθρο 12 τροποποιείται ως εξής:

Η παράγραφος 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 11/05/2021. Η υποβολή αίτησης γίνεται αφού αποδοθεί όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης στο www.ependyseis.gr. Στη συνέχεια υποψήφιος εισέρχεται στο www.ependyseis.gr και μέσα από το μενού του συστήματος, επιλέγει «Νέα Υποβολή». Η επιτυχής ολοκλήρωση της ενέργειας «Νέα Υποβολή» καταλήγει στη δημιουργία από το σύστημα ενός αριθμού ύστερα από το αρκτικόλεξο ΣΒΥΔ (π.χ. ΣΒΥΔ – 0151). Ως καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής (οριστικοποίησης) ορίζεται η Τρίτη, 25/01/2022 και ώρα 13.00 ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 19/01/2022 με εμπρόθεσμη υποβολή αιτήματος στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ, εντός της εφαρμογής www.ependyseis.gr.»

Η παράγραφος 9 αντικαθίσταται ως εξής:
«9. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλλουν εγγράφως εις διπλούν

(πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του φυσικού προσώπου ή της έδρας του νομικού προσώπου ή συλλογικού σχήματος, λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου ορίζεται η Δευτέρα, 07/02/2022.»

Η παρούσα απόφαση ισχύει από την υπογραφή της.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΔ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Πηγή:www.agronews.gr