Την αναβολή της 29ης Agrotica που είχε προγραμματισθεί για το διάστημα 27 – 30 Ιανουαρίου 2022 πρόκειται να ζητήσουν τις επόμενες ώρες οι εκπρόσωποι του κλάδου των μηχανημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί το τελευταίο διάστημα η εξέλιξη της πανδημίας.

Το θέμα απασχόλησε διεξοδικά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) που συνήλθε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, όπου και εκφράσθηκε ο έντονος προβληματισμός των παρισταμένων, κυρίως ως προς το χρόνο πραγμάτωσης της έκθεσης. Στη συνέχεια και μετά από επικοινωνία με τα περισσότερα μέλη, συμφωνήθηκε να διαβιβασθεί επίσημο αίτημα αναβολής της 29ης Agrotica σε πιό πρόσφορο χρόνο και με βάση πάντα τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

Νωρίτερα την Τρίτη, αντιπροσωπεία του ΣΕΑΜ είχε συνάντηση με στελέχη των διαχειριστικών αρχών του ΠΑΑ, στη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για τις προοπτικές προκήρυξης των επόμενων Σχεδίων Βελτίωσης. Αυτό το οποίο φάνηκε να ξεκαθαρίζει είναι ότι η προκήρυξη δεν μπορεί να έρθει νωρίτερα από τον Απρίλιο, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχουν βγει οι εγκρίσεις των Νέων Αγροτών 2021 με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται αυτές τις μέρες.

Πηγή:www.agronews.gr