Για τον Οκτώβριο του 2022 προγραμματίζεται πλέον η διεξαγωγή της 29η Agrotica, βάσει της πρότασης που συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο ΣΕΑΜ με τη ΔΕΘ-Helexpo τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, με την πιο πιθανή ημερομηνία να ορίζεται το τετραήμερο 20-23 Οκτωβρίου.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 27 με 30 Ιανουαρίου του 2022, αναμένει την σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων (ΕΚΑΓΕΜ). Εφόσον και τα τρία μέλη το συμφωνήσουν και οι συνθήκες από το μέτωπο της πανδημίας το επιτρέπουν, τότε η πολυαναμενόμενη από τον κλάδο έκθεση θα μεταφερθεί προς το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την αναβολή της 29ης Agrotica είχαν ζητήσει πριν από μια περίπου εβδομάδα οι εκπρόσωποι του κλάδου των μηχανημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί το τελευταίο διάστημα η εξέλιξη της πανδημίας.

H ανακοίνωση της ΔΕΘ – Helexpo για την αναβολή της 29ης Agrotica:

«Την αναβολή της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica -η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 27 με 30 Ιανουαρίου του 2022- για τις 20-23 Οκτωβρίου του ίδιου έτους αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, σεβόμενη τις ανησυχίες των εκπροσώπων του αγροτικού κλάδου για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19.

Πάνω και από την Agrotica, που είναι η μεγαλύτερη κλαδική της διοργάνωση, η ΔΕΘ-Helexpo θέτει τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των εκθετών, επισκεπτών και συνεργατών της, που είναι εκ των ων ουκ άνευ παράγοντες για την επιτυχία κάθε έκθεσης.

Μετά από στενή συνεργασία με τους φορείς του κλάδου που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της Agrotica, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας έκρινε πως η μεταφορά της έκθεσης θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των εκθετών και των επισκεπτών της.

Η ΔΕΘ-Helexpo θέλει να ευχαριστήσει τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στη διαχρονική επιτυχία της Agrotica, μιας διοργάνωσης που είναι ταυτισμένη με τον αγροτικό κλάδο και κατατάσσεται στις πέντε μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Η Agrotica θα επανέλθει δριμύτερη και μεγαλύτερη από ποτέ το ερχόμενο φθινόπωρο».

Απόφαση εισαγωγέων αγροτικών μηχανημάτων για αναβολή της 29ης Agrotica, Απρίλιο τα Σχέδια Βελτίωσης

Την αναβολή της 29ης Agrotica που είχε προγραμματισθεί για το διάστημα 27 – 30 Ιανουαρίου 2022 πρόκειται να ζητήσουν τις επόμενες ώρες οι εκπρόσωποι του κλάδου των μηχανημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί το τελευταίο διάστημα η εξέλιξη της πανδημίας.

Το θέμα απασχόλησε διεξοδικά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) που συνήλθε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, όπου και εκφράσθηκε ο έντονος προβληματισμός των παρισταμένων, κυρίως ως προς το χρόνο πραγμάτωσης της έκθεσης. Στη συνέχεια και μετά από επικοινωνία με τα περισσότερα μέλη, συμφωνήθηκε να διαβιβασθεί επίσημο αίτημα αναβολής της 29ης Agrotica σε πιό πρόσφορο χρόνο και με βάση πάντα τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

Νωρίτερα την Τρίτη, αντιπροσωπεία του ΣΕΑΜ είχε συνάντηση με στελέχη των διαχειριστικών αρχών του ΠΑΑ, στη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για τις προοπτικές προκήρυξης των επόμενων Σχεδίων Βελτίωσης. Αυτό το οποίο φάνηκε να ξεκαθαρίζει είναι ότι η προκήρυξη δεν μπορεί να έρθει νωρίτερα από τον Απρίλιο, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχουν βγει οι εγκρίσεις των Νέων Αγροτών 2021 με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται αυτές τις μέρες.

Πηγή:www.agronews.gr