Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η απόφαση Γεωργαντά με την οποία θα παρέχεται ολιγοήμερη προθεσμία και δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων από τους κτηνοτρόφους οι οποίοι για τυπικούς κυρίως λόγους δεν εισέπραξαν τη Μεγάλη Τρίτη την ειδική ενίσχυση 2% επί του τζίρου (2021).

Με βάση τα στοιχεία που έχουν επεξεργασθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η κύρια αιτία μη πληρωμής ενός σημαντικού αριθμού κτηνοτρόφων έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών ή δεν είχε γίνει η απαραίτητη επικαιροποίηση των στοιχείων εγγραφής. Εκτιμάται ότι για το λόγο αυτό δεν έχουν αποδοθεί ενισχύσεις της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ περίπου, σε σύνολο 50 εκατ. ευρώ που είχε προβλέψει η κυβέρνηση για το σκοπό αυτό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, δηλώνει ενήμερος για κάποιες αστοχίες που υπήρξαν στη συγκεκριμένη πληρωμή, ξεκαθαρίζει ότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για να προχωρήσει η πίστωση πριν από το Πάσχα και διαβεβαιώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους κτηνοτρόφους που πραγματικά δικαιούνται τη συγκεκριμένη ενίσχυση να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα, έτσι ώστε να πληρωθούν το ποσό που τους αναλογεί.

Πηγή:www.agronews.gr