Τμηματικά έως την άλλη Παρασκευή 12 Αυγούστου το πριμ Νέων Αγροτών

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις ύψους 223.373.500 ευρώ για την α’ δόση των 8.462 Νέων Αγροτών σε οχτώ Περιφέρειες της χώρας σύµφωνα µε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στην οποία σηµειώνεται ότι «ανοίγει ο δρόµος για την καταβολή των ενισχύσεων» κάτι που θα γίνει έως τις 12 Αυγούστου.

Σύµφωνα µε τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τους επιλεγέντες σε 8 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριµένα τις Περιφέρειες ∆υτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, ∆υτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Ηπείρου.

Τµηµατικά από τις 5 έως 12 Αυγούστου οι πληρωµές
Στην Κεντρική Μακεδονία αναµένεται να πιστωθεί η α’ δόση των 38,5 εκατ. ευρώ στους λογαριασµούς 1.501 Νέων Γεωργών. «Πρόθεσή µας είναι να έχουν λάβει τα χρήµατά τους όλοι έως την Παρασκευή 12 Αυγούστου», είπε στην Agrenda ο Γιώργος Κεφαλάς, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονοµίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σηµειώνοντας πως είναι θέµα πλέον αποκλειστικά θέµα του ΟΠΕΚΕΠΕ το πώς θα γίνει η πληρωµή, η οποία γίνεται τµηµατικά. Σε ό,τι αφορά στους εν δυνάµει δικαιούχους, σε αυτούς, δηλαδή, που περιµένουν να αξιολογηθούν τα δικαιολογητικά τους, για να κριθεί αν τελικά είναι ή όχι δικαιούχοι, η τοπική περιφέρεια ήδη έβαλε µπροστά τις διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει το συντοµότερο το τοπίο. «Στην κατηγορία αυτή εµπίπτουν περίπου άλλοι 870 υποψήφιοι. Επί της ουσίας έχουµε δύο κατηγορίες υποψηφίων. Είναι εκείνοι που χρωστάνε επιπλέον δικαιολογητικά και έχουµε και τις ενστάσεις όλων όσων για κάποιο λόγο έχουν ζητήσει να επανακριθούν τα µόριά τους», εξηγεί ο κ. Κεφαλάς.

Ταυτόχρονα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Κεφαλάς, η Περιφέρεια έχει κινηθεί και προς την κατεύθυνση να ζητήσει επιπλέον πόρους, από το υπουργείο, από προγράµµατα που δεν προχωρούν µε τους ρυθµούς που θα έπρεπε, προκειµένου από τα 85 εκατ. ευρώ, το τελικό ποσό για το πρόγραµµα να ανέβει στα περίπου 116 – 117 εκατ. ευρώ, για να καλυφθούν και οι 670 δυνητικά δικαιούχοι.

Πηγή: Agronews – Γιώργος Κοντονής