Με την πίστωση των 35,7 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων Νέων Αγροτών στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Ιονίου ολοκληρώνεται η διαδικασία πληρωμής της πρώτης δόσης στους ενταγμένους του προγράμματος, ενώ πλέον ενστάσεις ξεκινούν γύρω στα μέσα Οκτωβρίου.

Για την πληρωμή των 1.379 Νέων Αγροτών των οποίων εκκρεμούσε η πληρωμή της πρώτης δόσης, ενημέρωσε σχετικά ο Οργανισμός Πληρωμών, το μεσημέρι της 27ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, 1.379 δικαιούχοι θα πληρωθούν συνολικά 35.729.750 ευρώ.

Ανά περιφέρεια, πραγματοποιήθηκαν οι εξής πληρωμές:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής σε 131 δικαιούχους καταβλήθηκαν 3.330.250 ευρώ
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε 1.099 δικαιούχους καταβλήθηκαν 28.399.000 ευρώ
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε 149 δικαιούχους καταβλήθηκαν 4.000.500 ευρώ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής της πρώτης δόσης, πλέον παίρνουν σειρά οι εν δυνάµει δικαιούχοι και οι δικαιωµένοι από τις ενστάσεις. Το ζήτηµα είναι η ταχύτητα µε την οποία θα πραγµατοποιηθεί η αξιολόγηση, ενώ σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, αναµένεται ξανά οι 8 περιφέρειες που πλήρωσαν πρώτες την α’ δόση, να προηγηθούν στην πληρωµή. Το ρεαλιστικό σενάριο είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία µέχρι τα µέσα του Οκτωβρίου ώστε να µπορέσουν µετά να γίνουν οι πιστώσεις. ∆εν είναι βέβαια απαραίτητο να γίνουν ταυτόχρονα, καθώς ίσως, προηγηθούν είτε οι πληρωµές των δικαιωµένων ενστάσεων είτε οι αιτήσεις των εν δυνάµει δικαιούχων. Στις υπόλοιπες 5 Περιφέρειες οι σχετικές πληρωµές, αναµένεται να ολοκληρωθούν έως το Νοέµβριο. Κοντά στα 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το ποσό που «χρωστά» ακόµη το πρόγραµµα Νέων Αγροτών.

Πηγή:www.agronews.gr