Σε καλό δρόμο βρίσκεται η πληρωμή των προγραμμάτων, η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και σίγουρα πριν αλλάξει ο μήνας.

Εντός της Τρίτης 22 του μήνα θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάρτηση της πρώτης κατανομής με τα ποσά των δικαιούχων, σε αυτή τη φάση στα περιφερειακά, στο κεντρικό σύστημα του Οργανισμού Πληρωμών και στα κατά τόπους ΚΥΔ. Πρόκειται για συνολικό ποσό της τάξης των 250 εκατ. ευρώ που αφορά το Μέτρο 11 των Βιολογικών, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται και ως προς τα υπόλοιπα προγράμματα που είναι να πληρωθούν μαζί.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη γράψει η εφημερίδα Agrenda και το Agronews, ότι πρόκειται για ένα συνολικό ποσό περί τα 400 εκατ. ευρώ, που φέτος θα είναι για όλα τα µέτρα στο 70%, προς 84.000 παραγωγούς Βιολογικής Γεωργίας, Βιολογικής Κτηνοτροφίας, Νιτρικών, Σπάνιων Φυλών Ζώων, Κοµφούζιο, αλλά και ενταγµένων στα µέτρα για τον Ελαιώνα Άµφισσας, τους Αµπελώνες Θήρας, τη ζιζανιοκτονία ορυζώνων και προστασία άγριας ορνιθοπανίδας.

Σημειωτέον και οι πιστοποιητικοί φορείς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία της ανάρτησης των πιστοποιητικών συµµόρφωσης των δικαιούχων παραγωγών της Βιολογικής Γεωργίας, τα οποία οι Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις θα κληθούν να τσεκάρουν, προκειµένου κατόπιν να βγάλουν την παρτίδα πληρωµής, την οποία και θα στείλουν στα κεντρικά της ∆οµοκού.

Αν όλα πάνε καλά, από το υπουργείο δεν αποκλείουν το ενδεχόµενο η πληρωµή για την προκαταβολή των προγραµµάτων να βγει την Τρίτη 29 ή την Τετάρτη 30 του µήνα.

Πηγή:www.agronews.gr