Από τους 42 στους 45 μήνες αυξάνεται η περίοδος ολοκλήρωσης των επενδυτικών Σχεδίων στα Σχέδια Βελτίωσης, γεγονός που ανάλογα την ημερομηνία απόφασης ένταξης ανά Περιφέρεια, φέρνει τη διορία έως το Γενάρη του 2024.

Σημειώνεται εδώ πως οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας εξέδωσαν απόφαση ένταξης τον Απρίλιο του 2020, οπότε με την παλαιά διορία είχαν δικαίωμα να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους έως τον ερχόμενο Οκτώβριο οι δικαιούχοι του προγράμματος. Με τη νέα η διορία τελειώνει τον Ιανουάριο του 2024.

Αναλυτικότερα η σχετική τροποποιητική απόφαση αναφέρει:

Άρθρο Μόνο 1. Το τελευταίο εδάφιο του σημείου 21 του άρθρου 4 αντικαθίσταται ως εξής:

«Σημειώνεται ότι η διάρκεια ολοκλήρωσης υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 45 μήνες από την ημερομηνία κατά την οποία το επενδυτικό σχέδιο συμπεριληφθεί σε απόφαση ένταξης».

2. Η παρ. 10 του άρθρου 35 αντικαθίσταται ως εξής: «10. Ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου και υποβολή του τελικού αιτήματος πληρωμής εντός 45 μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία το επενδυτικό σχέδιο θα συμπεριληφθεί σε απόφαση ένταξης.» Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πηγή: www.agronews.gr