Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τελικά – όπως όλα δείχνουν – η πληρωμή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης του 2018. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για τους παραγωγούς από την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου.
Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απαντώντας – μετά την συνάντηση που είχε στη Βάθη με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων – έκανε γνωστό πως τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων για την ενιαία ενίσχυση θα είναι διαθέσιμα σίγουρα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία παρά μόνο τόνισε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι καθ’ όλα έτοιμος.

Υπενθυµίζεται ότι στις πιστώσεις αυτές δεν θα περιλαµβάνεται το πρασίνισµα και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώµατα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά, καθώς ακόµα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση µε το ποσοστό της ενίσχυσης.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της περασμένης Πέμπτης 18/10 ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου».

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: agronews.gr