Τις ενστάσεις τους από τις 11 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που θεωρούν ότι έλαβαν λιγότερα χρήματα λόγω των ελέγχων της τηλεπισκόπησης στα πλαίσια των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο ρύζι και τα ροδάκινα προς χυμοποίηση και της ενίσχυσης για τη διατήρηση της καλλιέργειας αμπέλων στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται αρμοδίως από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναρτήθηκαν την Πέμπτη 11 Ιουλίου τα αποτελέσματα ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στα πλαίσια της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης για την καλλιέργεια Ρυζιού, της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης για την Παράδοση Ροδάκινων προς χυμοποίηση, και της Ενίσχυσης για τη διατήρηση της καλλιέργειας αμπέλων στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» για τους γεωργούς που εμπίπτουν σε δείγμα ελέγχου.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει ότι η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών, από την ανάρτησή τους στο λογαριασμό του υπόχρεου στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» στο πληροφοριακό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχου είναι απαραίτητη η είσοδος στην εφαρμογή «Καρτέλα Αγρότη» https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login/.

Για να είναι δυνατή η είσοδός στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/eggrafi.php.

Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο αρχείο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/static/files/egxeiridio_online_xristi.pdf. Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2018 ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό.

Επισημαίνεται ότι, η ειδική εφαρμογή υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στα πλαίσια της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης για την καλλιέργεια Ρυζιού, της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης για την Παράδοση Ροδάκινων προς χυμοποίηση, και της Ενίσχυσης για τη διατήρηση της καλλιέργειας αμπέλων στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους θα λειτουργήσει από 11/07/2019 έως και 02/08/2019, με σκοπό να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων μείωσης λόγω ελέγχου.

Η εν λόγω εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στα κατά τόπους ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων), όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα ένστασης. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει την ΕΑΕ 2018 online, μπορούν να υποβάλουν ένσταση με τους κωδικούς του προσωπικού τους λογαριασμού εισερχόμενοι στη σελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ μετά την εισαγωγή στην εφαρμογή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2018 στον κατάλογο επιλογής (menu) «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ». Διευκρινήσεις αναφορικά με τον τρόπο υποβολής ενστάσεων, έχουν αναρτηθεί στον κατάλογο επιλογής (menu) «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ».

Παράταση ΟΣΔΕ

Πηγή: agronews.gr