Με την διαπίστωση πως «η είσοδος της ιδιωτικής ασφάλισης στον αγροτικό χώρο δεν είναι κάτι εύκολο» απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, σε σχετικό ερώτημα που περιέχεται σε συνέντευξή του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των «ΝΕΩΝ» στις 13 Οκτωβρίου, συμπληρώνοντας πως «αυτό το μαρτυρά και η μεγάλη αναμονή στην ολοκλήρωση της σχετικής αναλογιστικής μελέτης, την οποία δεν κατόρθωσε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας επί του θέματος της ιδιωτικής ασφάλισης, ο υπουργός ανέφερε πως «Δεν ωφελεί όμως κανέναν το να “κλοτσάμε το τενεκεδάκι” για να περνάει ο καιρός και να μετακυλίεται το πρόβλημα στους επόμενους. Το ζητούμενο είναι να δοθεί λύση. Μια λύση που να βελτιώνει το πλαίσιο ασφάλισης της παραγωγής χωρίς να επιβαρύνεται περαιτέρω το κόστος για τους αγρότες. Έχω ήδη κάνει μια πρώτη σειρά επαφών με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Μελετάμε τις δυνατότητες για να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εις όφελος των παραγωγών».

Επίσης, για το θέμα των καθυστερήσεων που παρατηρείται στις αποζημιώσεις των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ ο κ. Βορίδης απάντησε πως «Είναι αλήθεια ότι ο ΕΛΓΑ είναι ένας Οργανισμός με πλήθος χρόνιων προβλημάτων, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια εμφανίζεται διαδοχικά ελλειμματικός. Όλα αυτά απαιτούν έναν ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό και όχι λύσεις εμβαλωματικές, προκειμένου και οι αγρότες να απολαμβάνουν στο έπακρον τον ανταποδοτικό του χαρακτήρα και η αγροτική παραγωγή να προστατεύεται και ο Κρατικός Προϋπολογισμός να μην επιβαρύνεται. Όταν περιμένουμε από τους αγρότες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Οργανισμό καταβάλλοντας το ασφάλιστρο, πρέπει και ο ΕΛΓΑ να εμφανίζεται το ίδιο συνεπής απέναντί τους».

Για περισσότερα δείτε την συνέντευξη εδώ: 

Παράταση ΟΣΔΕ Πηγή: agro24.gr