Νέα μέτρα αναμένεται να εξαγγείλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορούν στην επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, κάτι για το οποίο έγραφε η Agrenda και το Agronews από την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα εξετάζεται μόνη έκπτωση στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης βρίσκεται, η διεύρυνση του μέτρου επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι πολύ κοντά στα 160 εκατ. ευρώ τα οποία πραγματεύεται πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda. Αυτό προκύπτει από σύσκεψη που είχαν νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι αγροτών από τη Μακεδονία και με τον υπουργό Γιώργο Γεωργαντά.

Αναφορικά με την έκπτωση στο ρεύμα, φαίνεται ότι το επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει καταλήξει ακόμα στο μέγεθος που θα έχει αυτή, ωστόσο βάσει των έως τώρα δεδομένων, θα κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στο 80% που ίσχυσε (συνδυαστικά με παλαιότερες εκπτώσεις) για την περίοδο Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2021 και το 50% που θα ισχύσει για τους μήνες Ιανουάριος- Φεβρουάριος 2022.

Φθηνό αγροτικό πετρέλαιο για όλους με επιστροφή ΕΦΚ εξετάζει η κυβέρνηση
Η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων ελάφρυνσης του κόστους παραγωγής προγραμματίζεται σύμφωνα με πληροφορίες για την ερχόμενη εβδομάδα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά να ενημερώνει σχετικά εκπροσώπους αγροτών που βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου στο υπουργείο.

Στην σύσκεψη που είχε ο υπουργός με εκπροσώπους αγροτών από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, των Σερρών και των Γιαννιτσών, συζητήθηκε και η πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε ρύθμιση αναφορικά με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια.

Πηγή:www.agronews.gr