Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επικαιροποίησης των στοιχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το πρωί της Τετάρτης «κόβεται» η εντολή και να τρέξει η πίστωση της ειδικής ενίσχυσης 2% επί του τζίρου του 2021 για αγορά ζωοτροφών.

Απόγευμα Τετάρτης πιστώνεται η «ουρά» του 2% της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών

Πρόκειται για υπόθεση που έχει ταλαιπωρήσει εδώ και καιρό τους κτηνοτρόφους, καθώς η πρώτη δόση αυτής της ενίσχυσης, ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου, πληρώθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ένας στους τέσσερις δικαιούχους έπρεπε να περιμένει τη δική του σειρά για περισσότερο από 4 μήνες. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό ενίσχυσης που εγκρίθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, έφτανε τα 50 εκατ. ευρώ.

Ενδιαμέσως έγινε μια ακόμα πληρωμή περί τα 2 εκατ. ευρώ, η οποία αφορούσε μόνο τα νομικά πρόσωπα που διαχειρίζονται αντίστοιχες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ενώ το ποσό που απομένει και πιστώνεται μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης υπολογίζεται περί τα 8 εκατ. ευρώ περίπου.

Μάλιστα, ενώ οι καταστάσεις των πληρωμών ήταν έτοιμες ήδη από τις αρχές Αυγούστου σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ, για αδιευκρίνιστο λόγο, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ καθυστέρησαν την τελική έγκριση της λίστας και χρειάστηκε να μεσολαβήσει το διάλειμμα του 15Αύγουστου και οι διαδικασίες που αφορούσαν στο αγροτικό πετρέλαιο έως ότου επανεκκινήσουν τη διαδικασία πληρωμής των αγροτών.

Το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου λοιπόν, η εντολή πληρωμής και τα ποσά ανά δικαιούχο θα αποσταλούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τις τράπεζες, κάτι που σημαίνει ότι νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν να φαίνονται τα ποσά στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων, κατά την συνηθισμένη διαδικασία με την οποία τρέχουν αντίστοιχες πληρωμές από τον οργανισμό.

Πηγή:www.agronews.gr