Προσπάθειες να πληρωθούν έγκαιρα οι εκκρεμότητες από τα προγράμματα που άφησε ο περασμένος Δεκέμβριος, καθώς και η διορθωτική της ενιαίας ενίσχυσης γίνονται από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ αυτήν την περίοδο, όπως προκύπτει από συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του Οργανισμού Πληρωμών, με τον πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ και του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, Παύλο Σατολιά.

Υπόλοιπα ενιαίας, σπάνιες φυλές και κομφούζιο στο χρονοδιάγραμμα ΟΠΕΚΕΠΕ

Την έδρα του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων επισκέφθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, όπου συνάντησε τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού και πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), κ. Παύλο Σατολιά.
Εκεί ο κ. Σατολιάς, ανέφερε στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ πως πρέπει να συνεχισθεί και να βελτιωθεί η προσπάθεια μεταφοράς των διαδικασιών, των αιτήσεων και ενισχύσεων στο gov.gr. Ταυτόχρονα ζήτησε την ολοκλήρωση των πληρωμών του 2022 που εκκρεμούν, όπως των σπάνιων φυλών, του κομφούζιου και άλλων εκκρεμοτήτων από την ενιαία ενίσχυση του 2022, των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων και του Μέτρου 22. Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2022, που πρέπει να εξελιχθεί ομαλά χωρίς καθυστερήσεις. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος ζήτησε την επιτάχυνση της επίλυσης των θεμάτων της αίτησης του 2023 και την έγκαιρη ενημέρωση των αγροτών για την υποβολή τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Σημανδράκος απάντησε πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι κοντά στους αγρότες και προσπαθεί να καταβάλει τις ενισχύσεις στην ώρα τους, παρά τα όποια προβλήματα προσαρμογής και μετάβασης στο gov.gr και δήλωσε ότι για αυτή την αλλαγή είναι θετική η συμβολή και προσπάθεια των Συνεταιρισμών.

 

Πηγή:www.agronews.gr