Τον δωδέκατο χρόνο επιτάχυνσης διανύει το «egg – enter•grow•go», το πρόγραμμα επιχειρηματικής επώασης και επιτάχυνσης για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς άνοιξε τις αιτήσεις του για τις startups που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν υποστήριξη και συμβουλευτική. Συγκεκριμένα, η περίοδος των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 13 Μαΐου, ενώ κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου θα πραγματοποιηθούν ημερίδες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής. Μόλις ολοκληρωθούν οι αιτήσεις, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων για να ανακοινωθούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις που περνούν στο επόμενο στάδιο, GROW 1.

Στο συγκεκριμένο στάδιο, όσες επιχειρήσεις έχουν επιλεγεί θα παρακολουθήσουν 100 ώρες εντατικής επιχειρηματικής εκπαίδευσης, θα αναλύσουν την αγορά στην οποία στοχεύουν και θα οργανώσουν έρευνα αγοράς, ανακαλύπτοντας τους πιθανούς πελάτες των εταιρειών τους. Τα παραπάνω θα οδηγήσουν στη σύσταση των εταιρειών και στη δομή της εταιρικής εικόνας τους, με απώτερο σκοπό την παρουσίαση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που έχει αναπτύξει κάθε εταιρεία στη συντονιστική επιτροπή του egg. Το επόμενο στάδιο, GROW 2, στο οποίο θα ενταχθούν οι startups, στοχεύει στη χρηματοδότηση της επιχείρησης και τη δικτύωση, με πιθανούς πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στόχος του επιταχυντή είναι να βοηθήσει τις νεοσύστατες startups να αναπτύξουν την καινοτομία τους και να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και οι δηλώσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.theegg.gr.

Πηγή: www.ypaithros.gr